4 hemmeligheder om meditation.

Her kan man diskutere erfaringer med meditation. Da jeg selv ved lidt om emnet, vil jeg gerne hjælpe, i det små, men jeg har ingen uddannelse, så hvis der for alvor er problemer, skal du henvende dig til din Guru.
Post Reply
User avatar
aldebaran
Hyperaktiv
Posts: 391
Joined: 16 May 2010 23:43
Location: Danmark
Contact:

4 hemmeligheder om meditation.

Post by aldebaran »

En god guide til meditation. I hvert fald det jeg har læst.
http://guideangel.com/meditation.html
Aldebaran ! Me wanna go home...
User avatar
aldebaran
Hyperaktiv
Posts: 391
Joined: 16 May 2010 23:43
Location: Danmark
Contact:

Re: 4 hemmeligheder om meditation.

Post by aldebaran »

Her er mere info, som er simpelt, hvis du er klar til at forstå det.

Angående det med "sjæls-kontakt", så er det en forvrængning. Mennesket er en evig sjæl, som er forbundet til kroppen imens kroppen er levende. Det er
sjælen der bliver bevidst om at den er i en krop og derfor ikke "er kroppen", sådan som mennesker normalt opfatter det. Se på historier om nærdødsoplevelser, hvor sjælen rejser igennem en kanal og "op" til et rige af lys og
kærlighed.

Min vinkel er at autister har en mere løs eller bevidst kontakt til kroppen, så de har lettere ved at opfatte sig selv som en sjæl/bevidsthed i en krop, når de er bevidste til hverdag. i følge yoga, som ved meget mere om bevidsthed og sjælen end vesten, så er det en højere bevidsthedstilstand, som man skal lære at håndtere. I TM kaldes det kosmisk bevidsthed og er den 4.
bevidsthedstilstand.

TM beskriver det således, ud fra den gamle Indiske tradition:
"12. Der er syv bevidsthedstilstande:
1. vågenbevidsthed, (normal vågen)
2. drømmebevidsthed, (normal drøm)
3. søvnbevidsthed, (søvn uden drøm)
4. Transcendental Bevidsthed, (at være bevidst, uden at opleve andet)
5. Kosmisk Bevidsthed, (at være bevidst om sig selv, som sjæl, imens man er vågen)
6. Gudsbevidsthed (kontakt med guds bevidsthed eller universets bevidsthed)
7. Enhedsbevidsthed (at være et/forenet med gudsbevidsthed)
Viden er forskellig i forskellige bevidsthedstilstande. Ved at erfare den fjerde bevidsthedstilstand, Transcendental Bevidsthed, gennem Transcendental Meditation, udfoldes højere bevidsthedstilstande indtil oplysning – Enhedsbevidsthed – bevidsthedens fulde opvågnen, hvor hele ens kreative potentiale støtter succes i alle livets aspekter."
Trin 4. opnås igennem meditation (alle former) og når 4. stabiliseres i sindet, vil man opnå glimt af trin 5. som gradvist bliver længere og længere indtil det bliver den normale vågen-bevidsthed.
Denne udviklingsprocess, bør normalt overvåges tæt af en guru, som selv kende vejen og alle dens farer.

Psykiatere betegner det som "dissociation" og betragter det som sygeligt, når det faktisk er en erkendelse af den rette sammenhæng imellem sjæl og krop. Dette kan ske når hjernen ødelægges af stærk medicin og man derfor kommer tæt på at dø.

Hvis man ikke tror på sjælen og benægter at den eksisterer, vil det heller ikke være muligt at acceptere at sjælen kan opleve noget uden kroppens sanser.

Læs mere her.
http://www.transcendental-meditation.gl ... -mind.html

Angst, er når egoet protesterer imod at blive opløst. Egoet er alle de fastlåste mønstre, der er skabt for at overleve i krisesituationer(summen af alle neoroser). De bliver gradvist opløst igennem meditation, når man ikke mere

har brug for dem. Egoet er det slør, som forhindrer os i at erkende sjælens eksistens, med normal vågen bevidsthed.

Denne viden om sjælen og bevidstheden er skrevet tusindvis af gange igennem tiderne og på alle sprog. Det er grundlaget for alle de spirituelle religioner. Det kan kun forstås, når man selv er på grænsen af de højere bevidsthedstilstande og er klar til at tage det næste skridt.

Kampen imod at give alle mennesker muligheden for at opnå denne viden, er ondskab. Her samarbejder underholdningsindustrien, magthaverne, skeptikerne og satanisterne.

Hvis alle mennesker havde opnået viden om at de var sjæle, ville de ikke begære rigdom og ting, men leve i fred og fordragelighed. Samfundet, bygget på grådighed, ville bryde sammen.
Aldebaran ! Me wanna go home...
Post Reply