Forskning støtter måske SAND-teorien.

Her kan man diskutere min og gerne alle andre teorier om autisme/asperger.

Hvis det har interesse, vil jeg udvide med flere menuer og emner, da der, så vidt jeg ved, ikke rigtigt findes et aktivt forum for Autisme og Aspergere på dansk.

Da dette er et åbent forum, kan jeg ikke garantere tavshedspligt fra alle forums medlemmer, så man skal kun fortælle personlige ting her, som alle må vide.
Post Reply
User avatar
aldebaran
Hyperaktiv
Posts: 391
Joined: 16 May 2010 23:43
Location: Danmark
Contact:

Forskning støtter måske SAND-teorien.

Post by aldebaran »

Kære brugere,

efterhånden som forskellige forskningsresultater pibler ind i medierne, ser det ud til at flere af dem snakker om at nervecellerne fungerer anderledes hos autister. Jeg syntes at det er meget interessant at det er helt nede på celleniveau, som min teori påstår, at forandringerne er.

En undersøgelse påstår at hjernen, især nogle dele, vokser for hurtigt i den tidlige barndom, så der er op til 67% for mange hjerneceller, i forhold til en normal hjerne. Problemet med det, er at kraniet ikke vokser tilsvarende, så hjernen bliver klemt inde i hovedet. Dette kunne meget let have den konsekvens at nervecellerne får for korte axoner og derfor får de problemer med energiforsyningen, som jeg gang på gang påpeger i SAND-teorien.

Her er link til artikler:
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 001344.htm
http://www.examiner.com/la-in-los-angel ... _103004397

Nogle forskere har studeret hvilke gener der er anderledes hos børn med autisme og har blande andet fundet ud af at de genvariationer, der giver autisme, er de samme, som har betydning for udviklingen af de højere mentale funktioner, som danne grundlaget for den menneskelige intelligens. Når disse gener er for "effektive" kan det give autisme. Dette er en af de ideer der er beskrevet i starten af SAND-teorien, hvor jeg foreslår at autismen kommer når "for mange" intelligens-gener samles i samme individ eller når inkompatible intelligens-gener mødes.

Link til artikel:
http://io9.com/5909928/the-genes-behind ... -to-autism

Nu er der så dukket en undersøgelse op, der siger at miljøgifte, som PCB, påvirker nervecellernes design.
PCB-undersøgelsen wrote:Det samme forskerteam står bag begge studier, som viser, at PCB fører til, at der dannes for mange såkaldte dendritter tidligt i fostrets udvikling. Dendritter er udløbere fra nerveceller, som overfører signaler fra en celle til en anden. Dermed forstyrres de almindelige signaler, og hjernen bliver ”hyperforbundet”.
Dette er lige præcis hvad SAND-teorien påstår. At nervecellerne i den autistiske hjerne, har en "for høj" tendens til at forbinde sig og derfor danner for tætte og komplekse netværk, men ikke er gode til at lave "lange forbindelser".

Dendritter er de korte udløbere fra nervecellen, som modtager signaler fra andre celler. Når der er mange af dem og de vokser mere, vil de støde på og forbinde sig til axonerne tættere på cellen, fordi sandsynligheden for at axonen møder en dendrit bliver større. Dette giver kortere forbindelser og mere tætte og komplekse netværk.

http://www.denstoredanske.dk/Krop,_psyk ... nervecelle
http://videnskab.dk/krop-sundhed/hvorfo ... rn-autisme
http://www.ucdmc.ucdavis.edu/publish/news/newsroom/6501

Jeg håber at dette giver flere lyst til at læse min SAND-teori.

En af måderne er at melde sig til og skrive mindst 3 indlæg i "Frit Autisme-Forums", så er artiklen, et af indlæggene, i de fora der er for aktive brugere.
(Boardindex -> Frit Autisme-Forum -> Diverse -> Inspiration og lyse ideer -> SAND 1.)

Mvh.
A.
Aldebaran ! Me wanna go home...
User avatar
aldebaran
Hyperaktiv
Posts: 391
Joined: 16 May 2010 23:43
Location: Danmark
Contact:

Re: Forskning støtter måske SAND-teorien.

Post by aldebaran »

Nu er der kommet endnu en videnskabelig artikel med forskning som støtter SAND-teorien. De siger direkte at forbindelserne i mellem de forskellige dele af hjernen er svækket. Jeg er ganske glad. :thumbup:

http://medicalxpress.com/news/2013-10-b ... utism.html

Image
Medical Xpress wrote:"We can see that the weaker connectivity hinders the cross-talk among brain regions in autism," Kana said.

Kana, working with a team including Gopikrishna Deshpande, Ph.D., from Auburn University's MRI Research Center, studied 15 high-functioning adolescents and adults with autism, as well as 15 typically developing control participants ages 16-34 years. Kana's team collected all data in his autism lab at UAB that was then analyzed using a novel connectivity method at Auburn.

The current study showed that adults with autism spectrum disorders processed social cues differently than typical controls. It also revealed the disrupted brain connectivity that explains their difficulty in understanding social processes.

"We can see that there are consistently weaker brain regions due to the disrupted brain connectivity," Kana said. "There's a very clear difference."
Nu må vi se om de gider læse min SAND-teori, for jeg har sendt den til Rajesh Kana, Ph.D., associate professor of psychology.

A.
Aldebaran ! Me wanna go home...
Post Reply