Stress, asperger og fokusering

Her kan man diskutere fokusering, erfaringer og metoder.

Da dette er et åbent forum, kan jeg ikke garantere tavshedspligt for forums medlemmer. Derfor anbefales det at man ikke fortæller om meget personlige ting, med mindre det er noget alle må vide.

Da jeg ikke er uddannet fokuserings-vejleder, må jeg ikke undervise i fokusering, men kun give generelle råd, baseret på egen erfaring.

Hvis man ønsker undervisning, kan jeg kun henvise til den danske koordinator, som ikke har noget med min hjemmeside at gøre.
Post Reply
User avatar
aldebaran
Hyperaktiv
Posts: 391
Joined: 16 May 2010 23:43
Location: Danmark
Contact:

Stress, asperger og fokusering

Post by aldebaran »

Fokusering er rigtig godt til håndtering af stress. Hvis man starter med første trin og laver en liste over de ting man bliver stresset af i dag, kan det hjælpe med at overskue problemerne. Så kan man derefter mærke kroppens reaktion på hvert emne og sætte dem i rækkefølge. Når det er gjort, vil man finde ud af at nogle af problemerne ikke var så ubehagelige endda og at dem der kom på toppen af listen er lettere at overskue, når man ser på dem adskilt fra følelsen af kaos. Det giver mulighed for at se sig om efter en løsning eller to.

Hvis man lige har haft en konflikt, kan man Fokusere på konflikten og skille de forskellige dele af problemet ad, så man kan finde de dele der er aspergiske og hvilke dele af problemet der er praktiske. Når man så vælger det problem man vil se nærmere på, har man allerede fået ryddet op i en del af de ting der gør det hele uoverskueligt.

Desuden får man mulighed for at lokalisere og legalisere sin egen synsvinkel, så det ikke altid er den NT'ske synsvinkel er vinder.

Det var bare det jeg ville sige denne gang.
Aldebaran ! Me wanna go home...
Post Reply