forum.alodk.dk

Forum for emner på min hjemmeside og andet af interesse.
Dato og tid er 22 sep 2020 15:58

Alle tider er UTC + 1 time
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 14 feb 2014 17:14 
Offline
Hyperaktiv
Brugeravatar

Tilmeldt: 16 maj 2010 23:43
Indlæg: 390
Geografisk sted: Danmark
Hvis jeg skulle lave et betalingssystem for offentlig transport, ville det måske se sådan her ud.

Social transportpolitik.

Alle kontanthjælpsmodtagere og andre på overførselsindkomst, skal rejse gratis med offentlig transport. Det vil give mulighed for at komme ud og skabe kontakter.

Landet skulle deles op i få regioner, med hver sin takst-zone (nord+øst-sjælland+Kbh, syd+vest-Sjælland, fyn, sønderjylland, midtjylland, nordjylland) Indenfor hver zone kan man købe månedskort til zonen. Det ville være enkelt og billigt at administrere og få ville glemme månedskortet, så der var ikke brug for billet kontrol hele tiden.

Man kunne evt. lave så man købte billet resten af dagen eller 12 timer efter kl. 18:00 når, man kørte månedskortet forbi de blå kortscannere. Man får så en SMS-billet med en kode, til at vise kontrolørerne.

Hvis man ikke har et månedskort, når man bruger de offentlige transportmidler, har man en uge til at fremskaffe det man har eller købe et nyt, ellers får man en stor bøde. De fleste vil så vælge at købe et månedskort og kører så lovligt den næste måned.

Hvis man bruger månedskortet udenfor de zoner man har forudbestilt, koster billetten dobbelt pris i den zone for 12 timer.

1 ekstra zone på månedskortet skulle koste 50% af den første zone næste ekstra 12,5%, næste 6,25 ekstra. Hele landet bliver så dobbelt pris.

Hvis månedskortet koster 500 kr kunne en dagsbillet koste 25 kr/zone. Det ville blive 1000 kr/mdr. for en pendler med job. til gengæld vil administrationen blive meget billigere og rejsens pris gennemskuelig.

Man skal selvfølgelig købe en dagsbillet af kontrolløren, hvis man ikke har en. Det vil også gøre jobbet som togkontrollør mere sikkert, når de ikke skal give bøder, men sælge billetter.

Del og diskuter, hvis du syntes om ideen.

_________________
Aldebaran ! Me wanna go home...


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
POWERED_BY
Danish translation & support by Olympus DK Team